2020-04-07 06:37:54• hírek • Bede Emőke

Koronavírus: tovább nőtt az elhunytak száma Szatmár megyében

Újabb nyolc koronavírussal fertőzött személy halt meg Romániában, ezzel 176-ra nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak száma - tájékoztatott hétfő késő este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Meghalt öt Suceava megyei, két Szatmár megyei és egy Bihar megyei páciens, de többségük más betegségekkel is küzdött - derül ki a GCS adataiból. 


A 42 éves, Szatmár megyei férfit március 22-én utalták be a pszichiátriai osztályra, a fertőzés első jelei azonban csak hat nappal később, március 28-án jelentkeztek nála. Másnap átszállították az intenzív osztályra, ahol intubálták és lélelgeztetőgépre kapcsolták. Az idő közben leadott minta eredménye március 31-én érkezett vissza, mint kiderült, a férfi valóban Covid-19-ben szenved. A férfi április 3-án hunyt el. A GCS szerint a krónikus alkoholizmussal küzdő férfi egy másik, igazoltan koronavírusos személlyel került korábban kapcsolatba, tőle kapta el a fertőzést.


A másik Szatmár megyei áldozatot, a 66 éves férfit április 1-én, egy interstitialis tüdőgyulladás miatt szállították be a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályára, ahol őt is intubálták és lélegeztetőgépre kapcsolták. Másnap mintát vettek tőle, melynek két nap múlva visszaérkező eredménye pozitív lett. A diabéteszes férfi szervezete április 6-án adta fel a harcot.


A két újabb áldozattal immár ötre emelkedett a koronavírus-fertőzésben elhunyt Szatmár megyei páciensek száma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: